У Києві виявили вже понад сотню пошкоджень тепломереж

У Києві виявили вже понад сотню пошкоджень тепломереж

Укрінформ
У Києві у межах підготовки до наступного опалювального сезону станом на сьогодні комунальники провели гідравлічні випробування на близько 40 об’єктах теплогенерації, виявили 116 пошкоджень теплових мереж.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

Під час інспекції одного з енергетичних об’єктів столиці перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що теплопостачальні підприємства активно готують міське господарство до роботи взимку.

Зокрема здійснюється випробування на міцність теплових мереж і джерел теплогенерації.

"Ми розуміємо, що проведення гідравлічних випробувань потребує тимчасового припинення послуги гарячого водопостачання, однак це необхідні роботи. Краще виявити та усунути аварії в літній період, аніж у морози", - зауважив Поворозник.

Заступник голови КМДА наголосив, що всі аварійні бригади працюють у посиленому режимі, попри ризики воєнного стану, та висловив сподівання, що кияни з розумінням поставляться до тимчасових відключень.

Теплоенергетичний комплекс Києва є одним із найбільших у Європі. Однак, як підтверджують висновки аудиту міжнародних фахівців, близько 80% тепломереж перебувають в аварійному стані, а більшість обладнання потребує заміни.

Саме тому щорічне проведення комплексу регламентних робіт дозволяє виявити найбільш слабкі та потенційно аварійні ділянки мереж і відремонтувати їх, зазначили у КМДА.

Читайте також: На Київщині без електропостачання залишаються 13 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, у Києві комунальники почали підготовку до опалювального сезону, з 10 травня проходять гідравлічні випробування тепломереж і поетапне призупинення гарячого водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-