Немчінов про Межигір'я: Є питання, які мають значення для безпеки Києва

Немчінов про Межигір'я: Є питання, які мають значення для безпеки Києва

Укрінформ
Ситуація щодо державної резиденції у Межигір’ї наразі є дуже складною, стосовно цього питання є кілька кейсів, які потрібно вирішити.

Про це у ефірі телеканалу "Рада" заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, відповідаючи на питання щодо наради по Межигір’ю, передає кореспондент Укрінформу.

«Я б хотів сказати наразі, що щодо цього все дуже добре, але насправді все дуже складно. Дійсно, щовівторка упродовж певного часу ми проводимо щотижневі наради (щодо Межигір'я – ред.). Вони вже йдуть по кількох дорожніх картах, у нас є кілька кейсів, які потрібно вирішити», - сказав посадовець.

Немчінов нагадав, що уряд раніше ухвалив проєкт указу Президента про створення на базі цієї державної резиденції заповідника і передання його в сферу управління Міністерства екології. За його словами, наразі ці документи знаходяться на опрацюванні у Офісі Президента.

Читайте також: Межигір'я може отримати статус парку-пам’ятки

Немчінов уточнив, що минулого тижня Кабмін зареєстрував право власності на частину майна, яка була вкрадена свого часу в НАК «Надра України», і на базі якої, у тому числі, було збудовано частину об’єктів, які наразі можна бачити «у цьому музеї корупції».

«Третій момент – на території цієї резиденції перебуває достатньо сучасна лабораторія, яка може бути використана в інтересах української держави. І наразі АРМА, як управитель цього усього арештованого майна, оголосило конкурс до 8 серпня, і спеціалізовані державні інституції можуть взяти участь в управлінні цим майном», - поінформував міністр Кабміну.

При цьому, відповідаючи на питання, що це за лабораторія, чиновник заявив, що перед тим, як подавати до столу експрезиденту Віктору Януковичу будь-які продукти, їх перевіряли у надсучасній лабораторії.

За його словами, ця лабораторія дозволяє у подальшому використовувати обладнання, яке там є, для перевірки якості продуктів, хімічних речовин тощо.

«Це – та лабораторія, яка може бути використана або Держпродспожислужбою, або Держлікслужбою, тобто тими спеціалізованими органами, які займаються безпечністю харчових, лікарських продуктів тощо. Це – лабораторія якості, а не лабораторія по виробництву чогось», - сказав він.

Читайте також: Над Межигір'ям збили вертоліт РФ, на аеродромі «Гостомель» триває бій – Геращенко

У свою чергу Немчінов зазначив, що четвертим кейсом щодо Межигір’я є безпекова складова. Він уточнив, що ні для кого не є секретом те, що на початку активної фази збройної агресії рф у тому числі у Межигір’ї була спроба висадки ворожого десанту.

Посадовець поінформував, що там є питання, які мають значення для безпеки самого Києва.

«Є об’єкти, які цікаві для ворога, і їхня подальша доля має вирішуватися у рамках безпеки держави. Тому є окреме питання по кінологічному центру, який там існує, і по вертолітному майданчику, який наразі частково зруйнований під час нападу росіян, і частково ще може у перспективі бути використаний для вимог екстреної медицини тощо», - сказав він.

Як повідомлялося, 26 липня Немчінов заявив, що Межигір'я може отримати статус пам'ятки садовопаркового мистецтва загальнодержавного значення, підготовлено відповідний указ Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-