У Києві викрили псевдоволонтерів, які привласнювали гроші на допомогу хворим дітям

У Києві викрили псевдоволонтерів, які привласнювали гроші на допомогу хворим дітям

Фото, відео
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили псевдоволонтерів, які організували схему виманювання у громадян грошей під приводом збору коштів на лікування дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Зловмисниками виявилися жителі столиці – двоє чоловіків, 1985 та 1988 років народження, та жінка, 1991 року народження.

Встановлено, що для досягнення своєї мети псевдоволонтери зареєстрували благодійні організації та створили сайти з інформацією про збір грошей на лікування дітей.

Фігуранти орендували приміщення, обладнали його необхідною технікою й організували там кол-центри, звідки так звані оператори телефонували громадянам і закликали зробити благодійні внески.

Для перерахування готівки шахраї вказували реквізити фейкових благодійних організацій. Усі зібрані пожертви зловмисники витрачали на власні потреби.

Правоохоронці ліквідували три кол-центри та п’ять орендованих приміщень, звідки шахраї здійснювали свої злочинні дії.

У вказаних приміщеннях проведені санкціоновані обшуки та вилучені докази злочинної діяльності, зокрема понад 600 тисяч гривень, 2,4 тисячі євро, 900 доларів, 124 мобільні телефони, 15 ноутбуків, банківські картки, на які здійснювався переказ благодійних коштів, флеш-накопичувачі, сім-карти та велика кількість чорнових записів і бухгалтерської документації.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах.

Слідчі готують повідомлення про підозру та в подальшому клопотання до суду щодо обрання запобіжних заходів. Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном від трьох до восьми років.

Тривають процесуальні дії щодо документування та зібрання доказової бази стосовно інших причетних до кримінального правопорушення осіб.

Читайте також: На Сумщині агент рф коригував обстріли прикордоння – його затримали

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області правоохоронці викрили злочинну групу, яка через фіктивну страхову компанію виманила в громадян майже 11 мільйонів гривень.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-