На Сумщині агент рф коригував обстріли прикордоння – його затримали

На Сумщині агент рф коригував обстріли прикордоння – його затримали

Укрінформ
Працівники Служби безпеки України затримали російського агента, який на Сумщині збирав розвіддані про місця дислокації сил оборони поблизу державного кордону.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

«Контррозвідка Служби безпеки викрила і знешкодила зловмисника, який проводив розвідувально-підривну діяльність у Сумській області - збирав розвіддані щодо місць дислокації Сил оборони України поблизу державного кордону», - ідеться в повідомленні.

За даними спецслужби, особливо російських "кураторів" цікавила інформація щодо переміщення підрозділів з військовою технікою ЗСУ.

У СБУ зазначають, що під час розвідування українських позицій ворожий агент проводив їх фото- і відеофіксацію, а потім переправляв співробітнику фсб рф у вигляді електронних файлів з прив’язкою до місцевості. Для передачі використовував заздалегідь відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку. Загарбники планували використати ці дані для масованих артилерійських обстрілів регіону.

Читайте також: На Донеччині викрили мережу коригувальників російських авіаударів

"Встановлено, що зрадником є місцевий житель, який був завербований представником російських спецслужб після повномасштабного вторгнення рф. Співробітники СБУ вже ідентифікували особу загарбника, з яким співпрацював цей агент", - зазначили в українській спецслужбі.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які він використовував для комунікації з агресором.

Ввирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня на Донеччині двом особам повідомили про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-