У Києві арештували частину ТРЦ, власниками якого є урядовці рф

У Києві арештували частину ТРЦ, власниками якого є урядовці рф

Укрінформ
Накладено арешт на частину столичного торгово-розважального центру вартістю понад 1,2 мільярда гривень, власниками якого є члени уряду рф.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Працівники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України встановили, що фактичними власниками частини підприємства у Києві є високопосадовці російської федерації та керівники ВАТ, понад 50% акцій якого належать державі-агресору. Прибуток від його господарської діяльності міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України», - йдеться у повідомленні.

Відтак Солом’янським районним управлінням Національної поліції в м. Києві здійснюється розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Поліцейські встановили, що посадові особи цього підприємства з метою легалізації коштів, здобутих злочинних шляхом, та уникнення конфіскації майна, яке є власністю громадян рф, незаконно переоформили частину приміщень торговельного центру на підконтрольну офшорну компанію, власниками якої також є росіяни з-поміж керівництва уряду російської федерації. Для цього було використано фіктивне підприємство і виготовлено підроблені документи.

Читайте також: З активів рф та білорусі в Україні поліція вилучила продукції на 1,6 мільярда

У Нацполіції наголошують, що з метою збереження вищевказаного майна Солом’янський райсуд міста Києва наклав арешт на нежитлові приміщення площею понад 15 тис. квадратних метрів загальною вартістю понад 1,2 млрд гривень.

Як повідомлялося, правоохоронці викрили керівництво мережі військових магазинів на махінаціях з гуманітарною допомогою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-