У Києві запрацював освітній хаб для дітей переселенців і військових

У Києві запрацював освітній хаб для дітей переселенців і військових

Укрінформ
У столиці для дітей вимушених переселенців і військовослужбовців запрацював безкоштовний освітній хаб Inspiration cafe.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіційний портал Києва.

«У Києві в Дарницькому районі запрацював освітній хаб Inspiration cafe, навчання в якому є безкоштовним для дітей вимушених переселенців, військовослужбовців і співробітників сфери критичної інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, хаб Inspiration cafe – це мультифункціональний простір із безкоштовним навчанням, де евакуйовані діти, підлітки та молодь можуть отримати підтримку дорослих для адаптації у нових реаліях, отримати документи про освіту та підготуватись до нового навчального року. Проєкт освітнього хабу Inspiration cafe в Києві реалізується ліцеєм Educator завдяки локальній субсидії від федеральної компанії GIZ: Perspectives for Eastern Ukraine за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

«Ми працюємо, щоб внутрішньо переміщені діти могли продовжити шкільне навчання та знайти натхнення. Окрім уроків за шкільною програмою, наші учні розкривають свої сильні сторони, реалізують цікаві міні-проєкти, долучаються до волонтерської роботи у місцевій громаді. Додаткова цінність проєкту полягає в тому, що ми працевлаштуємо вчителів із числа ВПО, що дозволяє їм інтегруватися в місцеві громади та полегшує їхнє життя на новому місці», - розповідають організатори.

Зазначається, що окрім занять за шкільною програмою, учні можуть відвідувати спортивні заняття та добровільні толоки. Є постійний супровід і моніторинг психологів для покращення психоемоційного стану дітей.

Також під час навчання дітей забезпечують гарячим харчуванням. Для безпеки передбачена закрита територія, охорона, укриття.

Читайте також: У Києві створять військове кладовище для почесних поховань полеглих захисників

Як повідомлялося, Київська міська рада ухвалила створення ландшафтного заказника "Протасів Яр" у Солом’янському районі столиці.

Фото: educator.weblium.site

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-