Кличко перевірив роботи з відновлення пошкодженого внаслідок ракетного обстрілу будинку на Оболоні

Кличко перевірив роботи з відновлення пошкодженого внаслідок ракетного обстрілу будинку на Оболоні

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відбуваються роботи з відновлення пошкодженого будинку на Оболоні на вулиці Богатирська, 20.

Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«У червні ми розпочали відновлення 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок ракетних обстрілів російськими варварами. Нещодавно перевіряли, як тривають роботи на вулиці Чорнобильській. Сьогодні – тут, на Богатирській. Також місто розпочало відновлювальні роботи в будинках на вулицях Крушельницької, Гаврилишина, Ірпінській, на поспектах Свободи та Лобановського», – сказав міський голова Віталій Кличко.

Зазначається, що загалом у столиці пошкоджено понад 640 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню. На відновлювальні роботи на 360-ти об’єктах столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Ще 200 мільйонів виділив Уряд. Завершити роботи на першочергових об’єктах місто планує до початку опалювального сезону.

«Сьогодні ми перевіряємо, як тривають роботи на пошкодженому багатоквартирному 9-поверховому житловому будинку на вулиці Богатирській, 20. У будинку – 144 квартири, пошкоджені – 100 квартир. Тобто 70 відсотків житлового фонду. В результаті ракетного удару повністю зруйновані дві стінові панелі сходових клітин, ліфтова шахта, частково зруйновані сходи та сходові майданчики, перегородки, вибиті вікна. Фахівці, які здійснювали експертизу, встановили, що будинок придатний до відновлення. Тож сьогодні місто працює над тим, щоб уже за три місяці, до початку опалювального сезону, мешканці повернулися до своїх домівок. Ми вже розпочали, зокрема, утеплення фасаду, заміну вибитих вікон. Тож після реконструкції ця 9-поверхівка буде відповідати всім сучасними енергоефективним нормам», – наголосив Кличко.

Окрім того, на об’єкті виконують роботи із влаштування підсилень конструкцій, вивозять будівельне сміття. Здійснюють демонтаж зруйнованих залізобетонних конструкцій, очищення поверхонь стін від нагару.

Сьогодні будівельники, розбираючи завал у ліфтовій шахті одного з під’їздів, знайшли уламок російської ракети.

Читайте також: З початку російського вторгнення у столиці загинули понад 110 осіб - Кличко

Як повідомлялося, вранці 14 березня в результаті ракетного обстрілу будинок був суттєво пошкоджений, загинула одна людина.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-