Киян закликають не ігнорувати повітряні тривоги – ракетна загроза зберігається

Киян закликають не ігнорувати повітряні тривоги – ракетна загроза зберігається

Укрінформ
Небезпека ракетних обстрілів у столиці залишається, міська влада закликає не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та дотримуватися правил комендантської години.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Києва із посиланням на першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника.

«У столиці залишається небезпека ракетних обстрілів. Міська влада закликає мешканців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не порушувати правила комендантської години. Вона наразі триває з 23:00 до 5:00. Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, переміщатися транспортом без перепустки або пішки. Виходити можна, тільки щоб дійти до найближчого укриття. Також у комендантську годину необхідно дотримуватися режиму світломаскування», - сказав Поворозник.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Києву

Він нагадав, що повітряна тривога оголошується тоді, коли сили ППО сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку повітряного простору України. Або ж є підтвердження запуску тактичних чи балістичних ракет. Точне місце влучання ракети та який саме населений пункт атакує літак одразу визначити – складно. Тому сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза.

Читайте також: Ракети, якими рф обстріляла Київ, мають дуже низьку точність - експерт

«Для сповіщення киян про небезпеку місто використовує електросирену територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Києва, яка сигналізує на всі райони міста. Також, із початком посилення військової агресії, розроблені та працюють мобільні сервіси для оповіщення населення. Для користувачів застосунку «Київ Цифровий» працює система оповіщення, яка попереджає про початок повітряної тривоги і її відбій. Також про тривогу та відбій сповіщає офіційний Telegram-канал КМДА. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Обов’язково спускайтеся в укриття!», – закликав Поворозник.

Читайте також: У Києві з-під завалів дістали тіло загиблого чоловіка

Він додав, що метрополітен продовжує працювати у місті як транспорт і як укриття. Під час комендантської години станції метрополітену відповідно до графіка зачинені. Проте у вестибюлях станцій знаходиться поліцейський, який відповідальний за пропуск людей у нічний час. Для виклику поліцейського необхідно натиснути на дзвінок, який знаходиться біля вхідної групи дверей. Постовий знаходиться у тих вестибюлях, які працюють у денний час.

Як повідомляв Укрінформ, для укриття населення Києва від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-