Привласнення 2,5 мільйона під час благоустрою київського парку: підряднику повідомили про підозру

Привласнення 2,5 мільйона під час благоустрою київського парку: підряднику повідомили про підозру

Укрінформ
У Києві правоохоронці повідомили про підозру підряднику за фактом привласнення 2,5 млн грн на роботах з благоустрою парку «Перемога».

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підприємства-підрядника за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами тендерної процедури між Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» укладено ряд договорів з підприємством-переможцем тендеру, які передбачали виконання будівельних робіт з благоустрою парку «Перемога», що у Дніпровському районі столиці.

«При цьому, з метою безпідставного та незаконного отримання грошових коштів з міського бюджету за нібито виконані роботи, директор підрядної організації вносив завідомо недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів у порівнянні з фактично виконаними», - ідеться в повідомленні.

Проведеною комплексною судовою будівельно-технічною та економічною експертизами встановлено завищення вартості проведених робіт на суму 2,5 млн грн.

Наразі досудове розслідування триває.

Читайте також: У Кропивницькому оголосили підозру активісту, який намагався збути три авто із гумдопомоги

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали підприємця, який вимагав від представника житлового кооперативу 40 тис. доларів та обіцяв сприяти в отриманні дозволу на будівництво у Бучанському районі Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-