У Кропивницькому оголосили підозру активісту, який намагався збути три авто із гумдопомоги

У Кропивницькому оголосили підозру активісту, який намагався збути три авто із гумдопомоги

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому повідомили про підозру жителю Волинської області за фактом незаконного збуту гуманітарної допомоги – трьох автомобілів.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Повідомлено про підозру 35-річному жителю Волинської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги - легкових авто Volkswagen Touran, Hyundai Santa FE та KIA Sorento», - повідомляє обласна прокуратура.

За її інформацією, підозрюваний, будучи представником громадської організації, що займається волонтерською діяльністю, зокрема й поставками гуманітарних вантажів з країн ЄС, налагодив незаконний збут легкових авто. При цьому він складав фіктивні документи про нібито їх безоплатну передачу іншим волонтерським громадським організаціям.

Зазначається, що авто, які були ввезені громадською організацією через митний кордон України і задекларовані як гуманітарна допомога, підозрюваний доставив до Кропивницького для їх збуту за готівку місцевому мешканцю.

Читайте також: Під виглядом гуманітарки в Україну завезли смартфонів і брендового одягу на 70 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, поліція зареєструвала 247 кримінальних проваджень стосовно незаконних дій із гуманітарною допомогою, зокрема, її розкрадання. Про це заявив 22 червня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-