У Києві шахраї ошукали чоловіка майже на мільйон гривень

У Києві шахраї ошукали чоловіка майже на мільйон гривень

Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили двох валютних шахраїв, які ошукали чоловіка на майже 1 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

​​За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва затримано та повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом шахрайського заволодіння коштами громадянина під виглядом обміну валюти (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Як встановило слідство, шахраї ретельно готувалися до вчинення злочину. Так, один із зловмисників змінював зовнішність: одягав перуку, медичну маску та медичний халат, представляючись працівником аптеки.

Щоб викликати у потерпілого довіру, шахраї здійснили декілька реальних обмінів валюти на незначні суми, після чого домовилися про обмін великої суми, призначивши зустріч поруч з офісною будівлею, що має два виходи.

Читайте також: У Києві на час війни заборонили феєрверки та авто без глушника

«Під час зустрічі потерпілий в салоні автомобіля передав зловмиснику 900 тис. грн та отримав 25 тис. 700 доларів справжніми купюрами, які поклав між сидіннями. Скориставшись моментом, аферист непомітно замінив справжні долари на фальшиві. Після цього зловмисник разом із коштами увійшов до будівлі, начебто щоб перерахувати кошти за допомогою рахункового пристрою, а насправді покинув приміщення через запасний вихід», - ідеться в повідомленні.

Завдяки правоохоронцям, які увесь час контролювали хід скоєння кримінального правопорушення, зловмисників затримали неподалік місця події.

Чоловікам повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в розмірі понад 740 тис. грн кожному. Перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня у Києві правоохоронці затримали шахрая, який за схемою «ваш родич в лікарні» ошукав пенсіонера на понад 75 тис. грн.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-