У Києві на час війни заборонили феєрверки та авто без глушника

У Києві на час війни заборонили феєрверки та авто без глушника

Укрінформ
Київська міська рада заборонила реалізацію та запуск феєрверків у столиці під час війни, а також пересування містом автомобілів без глушника.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сьогодні (23 червня — ред.) ми ухвалили рішення про заборону на час війни продажу та запуску феєрверків у Києві. Та пересування містом автомобілів без глушника. Кілька років тому було вже рішення про заборону феєрверків, але бачимо, що не всі поводяться адекватно. В Україні війна, тривають артобстріли наших міст, а деякі громадяни влаштовують салюти. Або ганяють вулицями на авто, як на реактивному літаку. За це має бути відповідальність", – зазначив Кличко.

Читайте також: У Києві заборонили піротехніку та гучну музику

За словами мера столиці, перше рішення передбачає, що під час дії воєнного стану в Україні та 30 днів після його припинення або скасування на території міста Києва заборонено реалізацію (продаж, торгівлю) феєрверків, салютів і піротехнічних засобів, а також їх запуск.

Водночас друге рішення передбачає заборону руху Києвом транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів "прямострум" та інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, до моменту припинення чи скасування дії правового режиму воєнного стану на всій території України.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Верховна Рада продовжила воєнний стан в Україні до 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-