Кличко зустрівся із Шольцом: говорили про євроінтеграцію й підтримку України

Кличко зустрівся із Шольцом: говорили про євроінтеграцію й підтримку України

Відео
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко обговорив з канцлером Німеччини Олафом Шольцем підтримку України європейськими партнерами, зокрема в питанні набуття статусу кандидата у члени ЄС.

Про це Кличко повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

"Зустрівся с канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Говорили про підтримку України європейськими партнерами та необхідну допомогу - зброєю, економічну, фінансову допомогу та більш потужні й ефективніші санкції проти російського агресора. А також - підтримку європейським співтовариством кандидатства України у члени ЄС", - заявив мер столиці.

За його словами, важливим те, що світові лідери відвідують Україну і самі бачать наслідки варварських дій рф, яка знищує наші міста і по-звірячому вбиває мирних українців.

"Міжнародні партнери повинні розуміти, що умиротворення агресора тільки розпалить його апетити. І війна перекинеться й на країни ЄС. Тому Україні, яка прийняла на себе удар імперського зла і героїчно борониться, потрібно допомагати сьогодні і зараз", - наголосив Кличко.

Читайте також: Клички просять німців не зволікати з наданням Україні зброї

Як повідомлялося, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув президент Румунії Клаус Йоганніс.

Президент України Володимир Зеленський обговорив з європейськими лідерами кроки для продовження і посилення оборони України, питання євроінтеграції, санкцій проти рф та запобігання продовольчій кризі.

Фото:kyiv.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-