У пошкодженому ракетою рф будинку в Святошинському районі почалися відновлювальні роботи

У пошкодженому ракетою рф будинку в Святошинському районі почалися відновлювальні роботи

Відео
Укрінформ
У пошкодженому внаслідок влучання російської ракети 16-поверховому житловому будинку в Святошинському районі Києва розпочали відновлювальні роботи.

Про це у Телеграмі повідомив мер столиці Віталій Кличко, передає Укрінформ.

"У значно пошкодженому внаслідок потрапляння російської ракети 16-поверховому житловому будинку в Святошинському районі розпочали відновлювальні роботи. У будинку 126 квартир. 64 помешкання вигоріли повністю, 62 постраждали частково", - повідомив Кличко.

За його словами, обстеження техстану будинку, експертизи виявили, що несучі конструкції будівлі не пошкоджені, і що будинок може бути відновлений.

Мер Києва зауважив, що уже виконуються роботи з демонтажу окремих елементів, вивозу будівельного сміття та пошкодженого майна мешканців.

"Також розробляємо проєктно-кошторисну документацію для ремонту або заміни пошкоджених конструкцій. Відбуваються роботи і з поновлення електро- та газопостачання. Будинок утеплять та відновлять за сучасними стандартами", - заявив Кличко.

Він уточнив, що реконструкцію міська влада планує завершити до початку опалювального сезону, щоб мешканці, які змушені були виселитись, зимували вже в своїх домівках.

Окремо мер столиці зазначив, що наразі Київ розпочав відновлення 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок обстрілів російськими загарбниками.

Кличко поінформував, що найбільше пошкоджень зазнали окремі будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах міста.

"Загалом же у столиці внаслідок ракетних обстрілів пошкоджені 636 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню", - наголосив міський голова.

Згідно з критеріями уряду та затвердженою програмою робіт, додав Кличко, у Києві першочергово обстежують та відновлять 360 об’єктів. Зокрема, мова йде про 52 заклади освіти, 15 об'єктів охорони здоров'я, 5 закладів соціального захисту, 89 об'єктів житлово-комунального господарства, 12 закладів культури, 196 житлових будинків та 1 адмінбудівлю.

Як повідомив мер, на відновлювальні роботи столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів має надати уряд.

Фото: Олександра Бутова, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-