Київська компанія вела аптечний бізнес у Донецьку і фінансувала «днр»

Київська компанія вела аптечний бізнес у Донецьку і фінансувала «днр»

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила столичну фармацевтичну компанію, яка переказала майже 8 млн гривень терористичній організації «днр» через аптечний бізнес.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Під час контррозвідувальної операції у Києві заблоковано діяльність комерційної структури, яка перерахувала до «бюджету» так званої «днр» майже 8 млн грн», - ідеться в повідомленні.

За даними спецслужби, гроші надходили до окупаційної адміністрації у вигляді сплати «податків» від мережі аптек, які працюють на території ОРДО. Одержані кошти ватажки терористів використовували для матеріально-технічного забезпечення угруповань, які беруть участь у повномасштабній агресії рф проти України.

Встановлено, що до протиправної діяльності причетні двоє керівників київського підприємства, які володіли понад 50 аптеками у тимчасово окупованому Донецьку. Вони здійснили «перереєстрацію» торговельних точок, щоб вести незаконний бізнес. У столичному офісі ділків правоохоронці виявили докази фінансово-господарської діяльності у так званій «днр», зазначає СБУ.

Читайте також: Через лінію фронту доправили медикаменти у Нижньосірогозьку лікарню на Херсонщині

Обом організаторам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві працівники СБУ заблокували діяльність ІТ-компанії, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на сході України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-