Київський центр крові прийняв 8600 донорів від початку повномасштабних воєнних дій

Київський центр крові прийняв 8600 донорів від початку повномасштабних воєнних дій

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Київський міський центр крові прийняв 8600 донорів.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, передає Укрінформ із посилання на офіційний портал Києва.

«Особисто мене вразило, що з 8600 донорів більше половини здавали кров вперше у житті, а це 4565 киян, серед яких, до слова, дуже багато молоді. Під час загострення військових дій вони вирішили бути корисними – заради інших, заради перемоги», – сказала Гінзбург.

Вона нагадала, що вже 24 лютого Департамент охорони здоров’я звернувся до мешканців столиці з проханням здавати кров для потреб хворих та поранених. Тоді ж було переформатовано роботу: Центр крові перейшов у цілодобовий режим, а співробітники працювали у кілька змін – вдень на забір крові, вночі – на її переробку.

Читайте також: Зеленська закликала українців ставати донорами крові

«Заради можливості рятувати життя кияни пішки діставалися до пунктів здачі крові, очікували у величезних чергах і розходилися лише в комендантську годину. В результаті за перші 30 днів війни було прийнято понад 3000 донорів. Це вдвічі більше, ніж за такий самий період у мирний час», – зазначила Гінзбург.

За її інформацією, серед донорів люди різного віку та різних професій. Кров здавали і колективами, наприклад представники заводу «Артем», ДСНС, Державної прикордонної служби, СБУ, «Укравтодору», Національної поліції, Національної гвардії, Державного бюро розслідування, заводу БКК .

Представниця КМДА наголосила, що нині столичні медичні заклади забезпечені необхідними компонентами крові.

Гінзбург подякувала співробітникам Київського міського центру крові за професіоналізм та вміння працювати в екстремальних умовах., а також привітала донорів, відзначивши найактивніших подяками Департаменту охорони здоров’я.

Читайте також: На Тернопільщині масово здають кров для потреб ЗСУ - ОВА

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-