У Києві спростували фейк про холерну паличку у воді

У Києві спростували фейк про холерну паличку у воді

Укрінформ
ПрАТ «АК «Київводоканал» спростував інформацію про те, що водопровідна вода може бути небезпечна та через неї можуть поширюватись хвороби. запевнивши, що вода у кранах цілком безпечна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний портал Києва.

«Наразі у мережі розповсюджується фейкова інформація про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Таке повідомлення вже поширилося пабліками та чатами різних міст. У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно винятково кип’яченою водою», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у «Київводоканалі», ця інформація не відповідає дійсності і, скоріше за все, спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення.

Підприємство наголошує, що якість питної води контролюється за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпечності. Жодних відхилень від ДСанПіН 2.2.4-171-10 наразі немає, водопровідна вода цілком безпечна.

«Київводоканал» забезпечений усіма необхідними реагентами в достатній кількості, всі водопровідні споруди працюють у штатному режимі, всі процеси з водопідготовки відбуваються в установленому порядку, запевнили у компанії.

Читайте також: У РНБО спростували фейки про «спалахи холери» в Україні

«Інформація про нібито неякісну водопровідну воду є частиною інформаційної боротьби, яка точиться у рамках війни з російськими окупантами. Навіть у найскладніші часи, у період активних бойових дій навколо міста, «Київводоканал» суворо дотримувався технологій водопідготовки та подавав у домівки киян безпечну питну воду. Ми продовжуємо це робити і надалі, жодних причин для хвилювання щодо безпеки водопровідної води немає», – сказав голова правління–генеральний директор «Київводоканалу» Сергій Крушановський.

Читайте також: Ворог загрожує Одещині ракетними обстрілами з кораблів і розганяє фейки про «епідемію холери»

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. ворог веде свою війну не тільки на полі бою, а й в інформаційній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-