Киянину повідомили підозру у виправдовуванні збройної агресії рф

Киянину повідомили підозру у виправдовуванні збройної агресії рф

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру киянину за фактом поширення матеріалів, які виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію російської федерації проти України.

Як передає Укрінформ, про це інформує Київська міська прокуратура у Фейсбуці.

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 40-річному мешканцю столиці за фактом поширення матеріалів, у яких містилося виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України)”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з матеріалами слідства, підозрюваний після початку повномасштабного вторгнення збройних сил рф на територію України, усвідомлюючи протиправний характер власних дій, зареєстрував у забороненій в Україні соціальній мережі «одноклассники» обліковий запис (акаунт) з метою розміщення та поширення матеріалів проросійського спрямування.

Читайте також: Поліція відкрила 667 справ щодо співпраці українців із військами рф

Так, у період з лютого по квітень 2022 року підозрюваний розміщав та репостив на своєму акаунті публікації, які за своїм змістом виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію рф проти нашої країни, а також глорифікували її учасників, інформує Київська міська прокуратура.

Зазначені публікації були доступні для необмеженого кола користувачів вищевказаної соціальної мережі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в м. Києві.

Як повідомлялося, у Києві правоохоронці затримали шахрая, який за схемою «ваш родич у лікарні» ошукав пенсіонера на понад 75 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-