У Києві зареєструвалися майже 66 тисяч вимушених переселенців — КМДА

У Києві зареєструвалися майже 66 тисяч вимушених переселенців — КМДА

Укрінформ
У Києві зареєструвалися близько 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб, серед них понад 9,6 тисяч дітей.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«У столиці найбільше переміщених осіб із Донецької, Луганської та Київської областей. Зокрема, з Маріуполя переселилися близько 15 тисяч осіб. Найбільше переселенців зареєстровано в Святошинському, Деснянському та Дарницькому районах», – сказав Поворозник.

За його словами, вимушені переселенці можуть отримати психологічну та юридичну допомогу у міських хабах "VcentriHub".

"Це і консультація психолога, і юридична консультація, і курси цифрової грамотності для людей літнього віку тощо. Також у хабах щодня проводять заняття з домедичної допомоги, навчання дій при хімічній та ядерній загрозі, правил поведінки з вибухонебезпечними предметами", - зазначив посадовець.

Крім того, за його словами, за підтримки міської влади відкрито гуманітарний центр всебічної допомоги "ЯМаріуполь", діяльність якого спрямована на підтримку переселенців із цього міста. Тут люди можуть отримати психологічну та юридичну допомогу, сприяння у пошуках роботи, відновити документи. У центрі також працюють дитячі кімнати, де можна отримати дитяче харчування та необхідні речі.

Читайте також: У Києві запрацював автобусний маршрут від станції метро "Лісова" до селища Рибне

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-