У Києві правоохоронці розслідують виведення коштів у росію власниками мережі ресторанів

У Києві правоохоронці розслідують виведення коштів у росію власниками мережі ресторанів

Укрінформ
У Києві правоохоронці розслідують легалізацію та виведення коштів у російську федерацію власниками відомої мережі ресторанів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

Подільська окружна прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій, спрямованих на підрив національної безпеки та підтримку росії після силового вторгнення на територію України (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, попри введення санкцій та початок повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації, громадяни України - власники мережі ресторанів, а саме - 70 закладів, з яких 12 розташовані у москві, зберегли контроль над бізнесом на території рф шляхом перейменування своїх московських ресторанів і передання їх в управління компанії, підконтрольній відомому російському ресторатору.

Читайте також: СБУ викрила на махінаціях з гуманітарними «швидкими» заступника голови Чернівецької ОВА

Встановлено, що учасники схеми займалися також легалізацією коштів, отриманих в Україні незаконним шляхом, з подальшим виведенням їх на територію рф та на рахунки кіпрської компанії, через яку здійснювалося фінансування й управління бізнесом у росії.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у головному офісі групи компаній, розташованому в Києві.

У результаті обшуків була виявлена і вилучена документація з відомостями про функціонування бізнесу на території рф, комп’ютерна техніка, готівка на загальну суму понад 1,5 млн грн, а також документація, що має значення для розслідування кримінального провадження.

Як повідомляв Укрінформ, раніше правоохоронці викрили схему виведення грошових коштів українського вагонобудівного заводу на рахунки підприємств російської федерації.

Фото ілюстроване

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-