Уряд виділив КМДА гроші на відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури

Уряд виділив КМДА гроші на відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив Київській міській державній адміністрації з резервного фонду держбюджету 200 млн грн для відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури столиці.

Як передає Укрінформ, про це представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Телеграмі.

«Виділено Київській міській державній адміністрації (Військовій адміністрації Києва) з резервного фонду державного бюджету 200 000 тис. грн для відновлення пошкоджених в умовах воєнного стану об’єктів інфраструктури столиці незалежно від форми власності», - написав Мельничук.

За його словами, ще 250 млн грн з резервного фонду державного бюджету виділено Міністерству інфраструктури - з метою запобігання негативним явищам на ринку судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та ринку перевезень залізничним транспортом.

Мельничук повідомив, що уряд погодив проєкт Закону «Про внесення змін до розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо посилення гнучкості місцевих бюджетів та підвищення оперативності прийняття рішень». Проєктом пропонується скасувати на період воєнного стану обмеження здійснення видатків за рахунок вільного залишку бюджетних коштів або перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету.

Читайте також: Київ: памятки, зруйновані ворогом

Також планується надати право місцевим державним, військовим, військово-цивільним адміністраціям, виконкомам сільських, селищних та міських рад передавати кошти із спеціального фонду місцевого бюджету (крім власних надходжень бюджетних установ та міжбюджетних трансфертів) до загального фонду місцевого бюджету.

Найближчим часом законопроєкт має бути внесений на розгляд Верховної Ради.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: https://t.me/BerezaJuice 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-