Військова адміністрація Києва: Небезпека наступу на місто залишається

Військова адміністрація Києва: Небезпека наступу на місто залишається

Укрінформ
Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу росії, небезпека повторного наступу на Київ залишається.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов повідомив у зверненні.

"Якщо дивитися на Брянську та Курську області, то фактичних ознак формування військ (для наступу на Київ - ред.) ми не спостерігаємо. Однак знаємо, що російська федерація може також використовувати і територію білорусі. росія від своєї агресивної мети оволодіти всією території України не відмовилась. Київ як столиця є пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами. Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного наступу залишається", - сказав Жирнов.

Він зазначив, що для повторного наступу необхідно створити велике угруповання військ, а для цього потрібен час на підготовку особового складу, озброєння, військової техніки та матеріально-технічних засобів. Зараз раптово або за короткий термін цього здійснити неможливо.

Читайте також: Соцмережі вітають Київ із днем народження

"Ми щодня пильно стежимо за діями противника. І готуємося до його зустрічі: готуємо рубежі та позиції в інженерному відношенні, будуються оборонні споруди, визначена місцевість готується для замінування, проводиться підготовка військ з урахуванням набутого досвіду. Загроза існує та існуватиме, доки ми не переможемо, однак Київ готується дати належну відсіч ворогу", - додав Жирнов.

Як повідомлялося, чутки про наступ на Київ поширилися з російських джерел. Наразі в Міноборони немає інформації ані від Генштабу, ані від розвідки про можливий наступ на столицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-