У яких парках Києва небезпечно гуляти через снаряди та міни

У яких парках Києва небезпечно гуляти через снаряди та міни

Список
Укрінформ
У Києві тривають роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів у низці зелених зон.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

Під час оборони столиці на деяких ділянках мінування місцевості проводилося як українськими захисниками, так і російськими загарбниками. Також унаслідок застосування авіації та артилерії противника залишилися вибухонебезпечні предмети, які не розірвалися: снаряди, авіаційні бомби, міни.

За даними КМВА, найбільш забрудненими виявилися околиці міста, де були бойові зіткнення: Пуща-Водиця, Виноградар, Святошинське лісопаркове господарство, автомобільні дороги у напрямку Житомира та Вишгорода.

Читайте також: У Києві назвали район, де є мінна небезпека

На сьогодні діє заборона відвідувати та в’їжджати на територію лісогосподарств столиці транспортними засобами, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети.

Роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів деяких зелених зон столиці тривають. Саме тому міська влада закликає жителів Києва не наближатися до фортифікаційних споруд та їх залишків у парках і скверах, включених у перелік небезпечних для відвідування.

Так, у Дарницькому районі небезпечними лишаються сквер "Привокзальний" та сквер Григоренка 36-38, у Дніпровському районі - парк уздовж вулиці Малишка (сторона мосту на вулиці Будівельників) і парк Попудренко.

У Деснянському районі небезпечні для відвідування парк "Кіото" (західна частина), парк "Деснянський" (південна частина), парк імені Шухевича (західна частина), парк з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича, 3-тя черга (західна частина), парк "Муромець" (південна частина).

В Оболонському районі на сьогодні не можна відвідувати сквер на розі проспекту Оболонський та вулиці Тимошенка (центральна частина), сквер Архипенка, 5 (східна частина), сквер на розі проспекту Мінський та вулиці Кондратюка (північна частина), сквер на Мінській площі (західна частина).

У Подільському районі небезпечними для відвідування є сквер на Петрівці (ріг вулиць Костянтинівська і Заводська), сквер на проспекті Правди, 70-76, парк "Кинь-Грусть" (у межах вулиць Кобзарська та Сошенка).

У Шевченківському районі - сквер "Мюнхенський", парк "Нивки" (західна частина, станція метро "Берестейська"), Повітрофлотський шляхопровід, сквер на Подільському узвозі, парк на схилах Смородинського узвозу, парк "Бабин Яр", парк "Сирецький Гай" (з боку вулиці Стеценка), сквер Довнар-Запольського, вулиця Гаврилишина (розподільник), проспект Перемоги, 78.

У Соломʼянському районі небезпечним для відвідування є парк Захисників України, у Голосіївському районі - лісопарк по вулиці Кайсарова.

У Святошинському районі небезпечними є парк "Юність" (з боку вулиці Покотила), парк імені Феодори Пушиної (зі сторони проспекту Перемоги), бульвар Академіка Вернадського (західна частина), сквер на розі проспекту Перемоги та вулиці Чорнобильська (з боку проспекту Перемоги).

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства внутрішніх справ, після повномасштабного вторгнення російської федерації розмінування потребують близько 300 тисяч квадратних кілометрів українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-