​​У Києві викрили шахрайську схему оренди житла для переселенців

​​У Києві викрили шахрайську схему оренди житла для переселенців

Укрінформ
Правоохоронці викрили чергову шахрайську схему оренди житла для переселенців у західних областях України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чоловіку за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, на території Києва, Полтавської та Кіровоградської областей діє група осіб, яка, використовуючи торговельні інтернет-платформи, «продавала» неіснуючі товари, а з початком повномасштабної війни рф проти України «здавала в оренду» неіснуюче житло.

«У ході слідства викрито одного з учасників цієї схеми – жителя Київської області. Підозрюваний розміщував в інтернеті оголошення про оренду неіснуючого житла в західних областях країни. Отримавши авансовий платіж від громадян, які через військові дії були вимушені залишити свої домівки, він переставав виходити з ними на зв’язок, а грошові кошти привласнював», - ідеться в повідомленні.

Наразі встановлено 8 потерпілих від такої схеми.

За місцем проживання підозрюваного проведено обшук, вилучено грошові кошти, мобільні телефони, флеш-накопичувачі та банківську картку.

Читайте також: Допомога ООН переселенцям: як українцям не потрапити на гачок шахраїв

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюються інші учасники шахрайської схеми.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинної схеми, а також громадяни, які від неї постраждали.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня правоохоронці повідомили про підозру трьом особам за шахрайство з житлом для переселенців у Закарпатській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-