Перейменування у столиці торкнеться лише об’єктів, які підтримає громада

Перейменування у столиці торкнеться лише об’єктів, які підтримає громада

Укрінформ
Із повного переліку міських об’єктів, який містить 467 вулиць, провулків, алей, проспектів, шосе та станцій метрополітену, назви яких пов’язані з росією та білоруссю, будуть перейменовані винятково ті, які підтримає територіальна громада Києва шляхом рейтингового електронного голосування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«До Київської міської ради від активних киян вже надійшло понад 1 450 листів із обґрунтуванням щодо перейменувань вулиць, провулків, алей, проспектів та шосе. Щодо деяких міських об’єктів, які спричиняють значний суспільний резонанс, отримано понад 70 пропозицій. Попри це щодо 79 міських об’єктів взагалі не надійшло жодної заявки. Тому враховуючи те, що перелік міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та білоруссю, потребує додаткового обговорення та переосмислення, термін збору пропозицій щодо перейменувань буде продовжено. Депутатський корпус Київської міської ради врахує всі думки та ідеї представників територіальної громади міста Києва, і вже на основі цього буде приймати виважені рішення», – наголосив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За словами Бондаренка, мешканці столиці протягом тижня надавали пропозиції щодо перейменування міських об’єктів, які підпадають під процес дерусифікації.

Бондаренко підкреслив, що попри це, за попередніми даними, вже отримано десятки пропозицій щодо перейменувань орієнтовно 15 міських об’єктів.

«Найближчим часом їх перелік буде опубліковано на сайті Київської міської ради. Кияни зможуть обрати нову назву для них шляхом рейтингового електронного голосування. У результаті ті пропозиції, які набрали найбільшу кількість голосів, буде розглянуто на пленарному засіданні Київської міської ради. Я хочу вкотре наголосити, що коли мова йде про те, що ми прибираємо російські та білоруські топоніми, – це не означає, що ми забороняємо світову класичну літературу та музику. Міська влада завершує процес дерусифікації, оскільки необхідно позбутись назв міських об'єктів, які увічнюють представників та події країни, яка розпочала повномасштабну війну проти України та здійснює геноцид нашого народу. Сучасна Україна має власних героїв, видатних особистостей та визначні події, якими ми можемо пишатися та зробити частиною історії Києва», – додав Бондаренко.

Читайте також: Інститут нацпам'яті дав рекомендації щодо перейменування вулиць Києва

Як повідомлялося, майже 19 тисяч осіб подали пропозиції для перейменування 5 станцій київського метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-