Гуманітарний штаб Києва зібрав понад 6000 тонн продовольчих товарів

Гуманітарний штаб Києва зібрав понад 6000 тонн продовольчих товарів

Укрінформ
Гуманітарний штаб Києва за березень та квітень, від початку роботи, зібрав більш як 6000 тонн продовольчих товарів від благодійних організацій.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, повідомляє КМДА.

“Від початку роботи Гуманітарного штабу Києва, за березень та квітень, було закуплено та отримано від благодійних організацій більше 6000 тонн продовольчих товарів”, - повідомив Мондриївський.

За словами заступника голови КМДА, основним завданням Гуманітарного штабу, яке поставив Київський міський голова Віталій Кличко, було забезпечення продуктово-товарного запасу на два тижні для двох мільйонів киян, які залишились у місті. Такий крок був потрібен, щоб забезпечити резерв столиці на випадок блокади. Виходячи із планів росіян, вони готувались саме оточити Київ, і відсутність харчів та води могла призвести до гуманітарної катастрофи.

Мондриївський заявив, що на сьогодні столиці не загрожує оточення, але влада готова до будь-якого сценарію розвитку подій. Місто забезпечене всім необхідним, а запаси розподілені по хабах таким чином, щоб у ворога не було можливості їх знищити одним чи декількома ударами.

Також він додав, що крім продуктових запасів місто заготувало у достатній кількості товари першої необхідності та ліки.

За словами заступника голови КМДА, в останні два місяці велась активна робота із забезпечення всім необхідним людей, які залишились в столиці та не могли з тих чи інших причин забезпечити себе.

Читайте також: Меджліс передав Миколаєву гуманітарну допомогу

“У перші тижні війни, коли почав закриватись бізнес, були зачинені магазини, важка ситуація була з виплатами заробітної плати, ми організували забезпечення гарячим харчуванням, продуктовими пайками та предметами першої необхідності всіх тих, хто потрапив у важку життєву ситуацію. Щодня в місті видавалось декілька тисяч продуктових наборів в районних гуманітарних штабах, соціальна служба, за підтримки волонтерів, розвозила необхідне по домівках тим, хто з різних причин не міг вийти з дому. Батальйони тероборони та чергові на блокпостах були забезпечені гарячим харчуванням. Загалом ту чи іншу допомогу в столиці отримали більше 200 тисяч киян. Крім того, за підтримки Гуманітарного штабу Києва було організовано логістичну допомогу торговельним мережам, і в найкоротший термін магазини відновили роботу. Активно відновлює роботу і решта бізнесу, що повертає столицю до нормального життя”, – заявив Мондриївський.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня влада Риги передала Києву 11 пасажирських автобусів, завантажених майже 80 тоннами гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-