У Києві не підвищуватимуть тарифи на гарячу воду до 31 травня

У Києві не підвищуватимуть тарифи на гарячу воду до 31 травня

Укрінформ
Київ залишить тарифи на гарячу воду та теплову енергію на її приготування на рівні минулого опалювального сезону до 31 травня. 

Як передає Укрінформ, про це мер столиці Віталій Кличко заявив після засідання Київської міської ради, повідомляє пресслужба КМДА.

«Сьогодні, в умовах воєнного стану, коли люди опинились у складному фінансовому становищі, ми ухвалили важливе рішення щодо надання комунальних послуг у столиці. Це рішення забезпечить застосування до 31 травня тарифів на гарячу воду та теплову енергію для її приготування на рівні минулого опалювального сезону. Тобто ми подовжимо дію цих тарифів, не підвищуючи їх!» – сказав Кличко.

Він нагадав, що міській владі вдалося стримати тарифи на тепло і гарячу воду в опалювальному сезоні 2021-2022 років – попри значне зростання витрат на виробництво цих послуг. Тож сьогодні, в складних для держави та людей умовах, місто продовжує стримувати тарифи.

«Подальше корегування вартості буде залежати від ціни на газ, що встановлять на рівні держави. Сьогодні ж ми робимо те, що можемо, і те, що залежить від нас», – підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, мер Києва під час засідання Київради 15 квітня сказав, що Київ продовжує жити і працювати в умовах воєнного стану і загрози можливих нових атак ворога. Говорити про повне повернення до звичного життя поки зарано.

Читайте також: У Києві рівень оплати за комунальні послуги становить понад 55%

Як повідомляв Укрінформ, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня 2021 року підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-