СБУ викрила у Києві групу російських інформаторів

СБУ викрила у Києві групу російських інформаторів

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала в Києві групу осіб, які збирали дані про переміщення військової техніки Збройних сил та передавали представникам росії. 

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

"Співробітниками СБУ встановлене місцезнаходження "штаб-квартири" ворожої агентури та затриманий її резидент. Останнім виявився житель столиці, завербований представниками так званих "л/днр". ворожі агенти збирали дані про переміщення військової техніки ЗСУ та тероборони в Київській області", - йдеться в повідомленні

Також у Києві СБУ викрила завербованого російськими спецслужбами працівника однієї з міських лікарень, який агітував медперсонал допомагати російським загарбникам. Куратори "гарантували" колаборанту призначення на керівну посаду в окупаційній адміністрації.

Читайте також: СБУ затримала у Львові російського шпигуна

Крім того, у столичному регіоні співробітники спецслужба припинила діяльність двох підпільних телекомунікаційних центрів. Через них українським військовим і представникам місцевої влади були розіслані майже 3 тисяч деструктивних смс-повідомлень.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області Служба безпеки України встановила колаборанта, який допомагав російським загарбникам викрадати українських патріотів і брав участь у катуванні незаконно затриманих місцевих жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-