У Києві створили військовий підрозділ з охорони критичної інфраструктури міста

У Києві створили військовий підрозділ з охорони критичної інфраструктури міста

Відео
Укрінформ
У Києві створили окрему роту батальйону військової частини, яка охоронятиме об‘єкти критичної інфраструктури міста.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

"Київ продовжує посилювати оборону, зокрема захист і охорону ключових об‘єктів критичної інфраструктури. Тих, що забезпечують функціонування міста, зокрема постачання світла, води, газу, теплової енергії та інших", - заявив Кличко.

За його словами, ворог продовжує обстрілювати українські міста. Неодноразово були спроби пошкодити об‘єкти інфраструктури.

"Щоб взяти їх під надійний захист, в Києві сформували окрему охоронну роту батальйону військової частини. Служать у ній, зокрема і 7 депутатів Київради. Сьогодні бійці, які обороняють об‘єкти критичної інфраструктури столиці, прийняли присягу на вірність народу України", - повідомив мер Києва.

Бійці вже пройшли навчання та мають необхідний практичний досвід і навички захисту таких об’єктів в умовах воєнного стану.

"Місто тісно співпрацює з керівництвом сухопутних військ Збройних сил України для захисту столиці в усіх сферах. Разом вистоїмо і переможемо!", - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними КМДА, у Києві від початку повномасштабного вторгнення російських військ пошкоджено 154 житлові будинки, 20 приватних садиб, 27 дитсадків та 44 школи.

У столиці працює група експертів, яка проводить оцінку збитків, завданих інфраструктурі, житловим будинкам та приватним садибам. До неї входять будівельники, представники інститутів та економісти. Саме вони нададуть місту пропозиції щодо плану робіт та орієнтовної вартості відновлення пошкоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-