У Києві заблокували проксі-центр, через який хакери та боти з рф атакували Україну

У Києві заблокували проксі-центр, через який хакери та боти з рф атакували Україну

Укрінформ
У Києві правоохоронці заблокували діяльність проксі-центру, який надавав російським користувачам можливості для інтернет-диверсій з анонімних акаунтів.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“За процесуального керівництва прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва припинено функціонування так званого проксі-центру, який використовувався громадянами рф для анонімізації доступу користувачів-ботів соціальних мереж, а також хакерами для проведення кібератак”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, двоє жителів Києва, використовуючи телекомунікаційне обладнання, налагодили підпільний бізнес з анонімізації дистанційного доступу до інтернету з використанням SIM-карток та модемів українських операторів зв’язку.

Сервіс дозволяв дистанційно використовувати як VPN модеми українських операторів зв’язку, видаючи користувача з будь-якої країни за абонента українського мобільного інтернету.

Цей сервіс від початку війни і блокування в росії доступу у Фейсбуку та Інстраграм почали активно використовувати російські інтернет-агітатори для обходу блокувань та поширення антиукраїнської пропаганди від імені українців, імітуючи їхнє фізичне перебування в Україні.

Крім того, проросійські хакери під виглядом українських користувачів використовували вказаний сервіс для обходу анти-DDoS обмежень вебресурсів української ІТ-інфраструктури, які заблокували доступ з території росії.

Оплату за такі послуги вони приймали на гаманці заборонених російських платіжних систем.

За місцем розташування центру проведено огляд з метою встановлення можливих антиукраїнських інформаційних спецоперацій та кібератак.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України від початку широкомасштабної російської агресії станом на 1 квітня затримала 20 ворожих інтернет-агентів у різних регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-