Кличко - про відведення військ рф: Усю ніч ми чули сирени, вибухи лунали на схід та північ від Києва

Кличко - про відведення військ рф: Усю ніч ми чули сирени, вибухи лунали на схід та північ від Києва

Укрінформ
Усі українці, які чинять запеклий спротив російському вторгненню, воюють не лише за власну свободу, а й за Європу, за ті спільні цінності, на яких побудований весь Європейський Союз.

Про це під час дискусії під егідою Європейського комітету регіонів (CoR) в ході віртуального відеозвернення сказав мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора з’явилися новини, що російські війська відходять від Києва. Це неправда: всю ніч ми чули сирени попередження про ракетні атаки, вибухи лунали на схід та на північ від Києва. Це означає, що там тривають бої і люди продовжують гинути. Це кривава війна. Її причина в тому, що Україна не хоче жити в умовах тоталітаризму, не хоче повертатися до «російської імперії». Ми вже були в СРСР і не повернемося туди. Ми бачимо наше майбутнє у європейській родині», - наголосив Кличко.

Він зауважив, що стійкість українських захисників має дуже просте пояснення. Солдати в російській армії воюють за гроші. Українці воюють, щоб захистити власні родини, своїх дітей. Вони воюють за своє майбутнє, але й за майбутнє Європи, за ті самі принципи і цінності, які спільні для всіх європейців і на яких збудований Європейський Союз.

Кличко висловив прохання до всіх європейських політиків остаточно припинити будь-який бізнес з росією як країною-агресором.

«З одного боку вони (політики - ред.) говорять – ми проти війни, а з іншого – все ще підтримують бізнесові зв’язки з росією. Але ж неможливо бути «наполовину вагітними». Європейські санкції працюють добре, вони ефективні, але кожен євро й цент, що надходять з Європи, російська федерація використовує не для своїх людей – вона спрямовує їх на армію. Наслідки ви бачите, коли йдуть репортажі з наших міст в Україні. Ці руйнування – результат таких зв’язків з росією. Цей бізнес будується на крові українців», - сказав мер Києва.

Він зауважив, що українці розуміють – економічні санкції дуже болісні для багатьох європейських країн, і високо цінують цей внесок. Але трагедія, що відбувається в Україні, стосується не лише більш ніж 40 мільйонів українців - вона стосується всієї Європи, яка може стати наступною ціллю для російського агресора.

«Зараз світ став чорно-білим. Або ви підтримуєте свободу і мир, підтримуєте Україну, або ви підтримуєте агресора, російську федерацію. Будь-ласка, не забувайте - ми воюємо за спільні цінності і маємо лише одне бажання – зупинити війну та повернути Європі мир», - наголосив Кличко.

Він подякував партнерам з Європейського комітету регіонів, який представляє місцеві та регіональні органи влади європейських країн, за єдність та солідарність з Україною, за її економічну, фінансову та військову підтримку. Він окремо подякував всім європейцям за допомогу та захист для українських біженців, котрі шукають порятунку від війни на територіях країн Європейського Союзу.

Як повідомлялося, внаслідок війни, яку росія розпочала проти України 24 лютого 2022 року, з України були вимушені виїхати понад 4 мільйони біженців, переважно жінки та діти.

Збройні сили України та підрозділи Територіальної оборони чинять запеклий спротив російським силам вторгнення та завдають агресору суттєвих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-