Ситуація навколо Києва має позитивну динаміку - Монастирський

Ситуація навколо Києва має позитивну динаміку - Монастирський

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що навколо Києва наразі спостерігається позитивна динаміка оперативної ситуації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Монастирський заявив в ефірі українських телеканалів, відповідаючи на запитання щодо оперативної обстановки у столиці і навколо неї.

«Я можу лише прокоментувати позитивну динаміку навколо Києва наразі, і чекаю разом з усіма жителями Києва, з іншими містами перемоги на цій ділянці», - поінформував він.

За словами Монастирського, країна не лише тримається, а й у багатьох місцях переходить до контратаки.

Говорячи про питання розмінування територій, він заявив, що у цій сфері ДСНС має досить серйозний і потужний досвід.

«Після 2014-2016 років, коли йшли активні бойові дії, всі ці роки тривало розмінування, і десятки тисяч вибухонебезпечних предметів знаходили у селах, біля шкіл і дитячих садочків. Тому, звичайно, ми розуміємо, що нам буде потрібна велика допомога і наших спеціалістів: військових, рятувальників тощо», - поінформував Монастирський.

Він зазначив, що днями планує звернутися до представників міністерств внутрішніх справ європейських країн, щоб вже вони починали формувати команди рятувальників, фахівців з розмінування, вибухотехніків із технікою. Щоб ці люди могли, тільки-но припиняться бойові дії, допомагати українцям розміновувати населені пункти і наші дороги.

«Я переконаний, що об’єднані зусилля Європи і світу швидко допоможуть нам провести таке розмінування, але у будь-якому разі, це вимірюється місяцями у найоптимістичнішому сценарії», - уточнив міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-