Студенти-психологи університету імені Богомольця надають психологічну допомогу населенню

Студенти-психологи університету імені Богомольця надають психологічну допомогу населенню

Укрінформ
Студенти медико-психологічного факультету університету разом з професорсько-викладацьким складом організували надання медико-психологічної допомоги населенню.

Як повідомили Укрінформу, проєкти реалізуються за ініціативи першого проректора Національного медуніверситету ім. О.Богомольця Олександра Науменка та голови Поважної ради Ордена святого Пантелеймона Василя Князевича.

«Студенти-лікарі-психологи, інтерни, викладачі-психологи медико-психологічного факультету вже здійснюють психологічну підтримку населення в різний спосіб. Зокрема, розпочато цикл лекцій з неформальної освіти за напрямом «Кризове психологічне консультування в умовах воєнного стану» з метою формування швидких компетентностей, зокрема таких, як оптимізація та виживання, перша психологічна допомога, проміжна психологічна допомога, лікування посттравматичних стресових розладів у постраждалих від воєнних дій», – розповів Науменко.

«Незаперечним є той факт, що сьогодні професійної психологічної підтримки потребує все населення України, яке щодня, щохвилини потерпає від втрат, невизначеності, непередбачуваності, відчуває на собі вплив сцен смерті та руйнування, гострий стрес. І саме в цьому провідний медичний виш країни консолідував зусилля з нашою громадською ініціативою», – додав Князевич.

У рамках проєкту розроблено різні платформи, які будуть корисними у підтримці психічного здоров’я: 

Телеграм-канал «Психологічна підтримка»;

Чат-бот «Друг. перша психологічна допомога».

Для індивідуальної консультації, можна зареєструватися за формою, після чого з автором звернення зв’яжеться психолог.

Також працює допомога Psychologicalsupport – для іноземців.

Національний медичний університет ім. О.О.Богомольця – один із провідних медичних вишів країни, готує медичних працівників на семи факультетах, а також фахівців для Збройних сил України, навчає іноземних студентів.

Орден святого Пантелеймона – громадська ініціатива, що проводить суспільно-важливі акції на підтримку медиків, щороку визначає кращих медичних працівників, діє з 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-