У Києві затримали прихильника «руського миру»

У Києві затримали прихильника «руського миру»

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали прихильника «руського миру», і у ході невідкладного обшуку за місцем мешкання фігуранта було вилучено зброю і боєприпаси.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Національної поліції України (НПУ) поінформувала у Телеграмі.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Києва Ігор Падюк, правоохоронці встановили, що фігурант «сприяв» диверсійно-розвідувальним групам у Києві.

«Ми провели невідкладний обшук за місцем мешкання затриманого. У ході слідчих дій виявили та вилучили сім одиниць вогнепальної зброї, зокрема гвинтівок з оптичними прицілами, понад 25 одиниць холодної зброї, близько 3 000 набоїв різного калібру, а також автоматичну зброю військового зразка», - уточнив він.

Окрім того, за словами начальника Шевченківського управління поліції, правоохоронці вилучили шеврони військових формувань загарбників, паспорти часів СССР, літературу пропагандистського і військового характеру.

«Затриманим виявився раніше судимий за майнові злочини мешканець Шевченківського району, 1957 року народження. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі», - поінформували у поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Окрім того, співробітники Служби безпеки України перевіряють затриманого на причетність до вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-