Смог над Києвом виник через загоряння на околицях та погодні умови

Смог над Києвом виник через загоряння на околицях та погодні умови

Укрінформ
Смог над Києвом виник унаслідок догоряння сміттєзвалища біля села Нові Петрівці та безвітряну погоду.

Як передає Укрінформ, про це радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, на стан повітря вплинула також безвітряна погода.

Так, зауважив він. щойно вітер з‘явиться, смог від роботи теплоелектростанцій і димів від загорянь на околицях Києва розвіється.

У Чорнобильській зоні, за даними Денисенка, з точки зору пожежної ситуації усе спокійно. Радіаційний фон у нормі.

У свою чергу Київська міська держадміністрація підтвердила в Телеграмі, що нависання смогу над столицею пов'язане зі зміною погодніх умов, зокрема напрямком вітру. "За даними фахівців, якість повітря відповідає нормам. Але просимо не відкривати вікна та не виходити з дому без необхідності", - наголосили в КМДА.

Як зауважила в Телеграмі ДСНС, наразі у столиці та Київській області спостерігається загазованість повітря, пов’язана з погодними умовами, що сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі.

Смог сьогодні не є причиною для паніки у суспільстві. Станом на 7:00 19 березня у Київській області не зафіксовано пожеж в екосистемах, у Зоні відчуження та поблизу ЧАЕС.

Упродовж доби 18 березня вогнеборці ДСНС у Київській області ліквідували 21 пожежу на відкритих територіях, а саме - загоряння трав'яного настилу, які були спричинені необережним походженням з вогнем громадян.

У ДСНС наголосили: випалювання сухостою та сміття завжди негативно впливає на довкілля та здоров'я людей. Сьогодні ж це ще й злочин, який прирівнюється до диверсії.

Тому рятувальники закликають громадян припинити таку практику і не навантажувати підрозділи ДСНС ще більше під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-