У Києві невідомі «благодійники» збирають паспортні та контактні дані людей

У Києві невідомі «благодійники» збирають паспортні та контактні дані людей

Укрінформ
Столична влада закликає киян бути пильними і не передавати особисті та контактні дані підозрілим особам чи організаціям, які нібито пропонують благодійну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"У Києві фіксуються випадки, коли під виглядом надання благодійної допомоги невстановлені особи збирають паспортні та контактні дані осіб соціально незахищених категорій", - ідеться у повідомленні.

У КМДА просять громадян "у випадках, коли підозрілі особи намагаються отримати ваші особисті та контактні дані, запитувати статутну документацію благодійних організацій, які вони нібито представляють, а також повідомляти про такі факти поліцію".

Також у КМДА наголошують, що "органи соціального захисту населення не збирають особисті дані осіб, які належать до соціально незахищених верств населення. У той же час, лише органи соцзахисту можуть уточнювати дані тих осіб, які вже під час війни опинилися у складних життєвих обставинах. Це робиться винятково для визначення відповідної категорії для надання допомоги".

Крім того, "волонтерські та благодійні організації, які співпрацюють з міською владою, не займаються збором даних – усю необхідну для їхньої роботи інформацію вони отримують від органів соціального захисту".

Як повідомляв Укрінформ, у Києві організовано надання цілодобової медико-психологічної допомоги населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-