«Навчився жити в окопі, освоїв гранатомет і NLAW»: Сенцов розповів, як готується захищати Київ

«Навчився жити в окопі, освоїв гранатомет і NLAW»: Сенцов розповів, як готується захищати Київ

Укрінформ
Український кінорежисер, колишній в’язень кремля Олег Сенцов наразі знаходиться на передовій та захищає Києв.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Уже декілька днів знаходжусь на передовій, куди наш підрозділ перекинули для посилення напрямку, де ворог постійно намагається прорватися до Києва... Навчився будувати бліндаж та жити в окопі, освоїв кулемет і гранатомет, став оператором NLAW, чекаю зустрічі з ординським танком», - написав Сенцов.

Олег Сенцов (нар. 13 липня 1976 року, м.Сімферополь) — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Генеральний директор кінокомпанії «Край Кінема». Лауреат Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту(2018) та Національної премії України імені Тараса Шевченка (2016).

10 травня 2014 року Сенцов був затриманий у Сімферополі російськими силовими структурами й 25 серпня 2015 засуджений за звинуваченням у тероризмі до 20 років. Тільки 7 вересня 2019 року Сенцов був звільнений у рамках обміну утримуваними особами між Росією та Україною та повернувся на Україну.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-