Деякі будинки після обстрілу Києва фактично непридатні для життя

Деякі будинки після обстрілу Києва фактично непридатні для життя

Укрінформ
Столиця продовжує оговтуватися від ворожих обстрілів. Деякі будинки вже фактично є непридатними для життя.

Про це в ефірі загально національного телемарафону повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Укрінформ.

«Там, де це можливо відновити будівлі, ми відновлюємо. Будинки, уражені за останні два дні, вже фактично є непридатними для життя. У Святошинському районі 9-ти і 16-поверховий будинки теж постраждали. 16-поверховий досі горить, але пожежу локалізували. Там, на жаль, не обійдеться без жертв. На зараз підтверджено двоє загиблих, але пожежники тільки заходять в будинок, щоб обстежити квартири. Звідти було евакуйовано близько 30 людей», - розповів Поворозник.

Заступник голови КМДА закликав киян розпочати працювати, але не нехтувати правилами безпеки і комендантською годиною.

Читайте також: Удари по Києву: снаряди влучили у три житлові будинки, є загиблі

«Місто потихеньку оживає. Хочу нагадати, що ми живемо в умовах комендантської години. Місто по суті живе з 7 ранку до 8 вечора. За цей час потрібно і дістатися до роботи, і завезти продукти, і відкрити магазини, і дочекатися людей. Бізнес випробуваний у цей час починає працювати. Ми навіть сьогодні починаємо відновлювати роботу міні-ринків по місту, щоб ближче до людей привезти харчі, продукти першої необхідності, щоб вони могли зробити це у себе в дворах. У нас потихенько запустилися СТО, працюють АЗС, магазини, зооаптеки. На сьогоднішній день починає все відновлюватися. Знову ж таки, ми працюємо до сьомої вечора, щоб люди встигли дістатися домівок до комендантської години. Приватний транспорт, на жаль, не їздить, комунальний працює в тому обсязі, в якому він може це робити. Інформація про розклад є на нашому сайті. Місто має призвичаїтися до нинішніх умов, місто повинно працювати», - повідомив Поворозник.

Читайте також: Російський снаряд влучив у житловий будинок в Подільському районі Києва

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-