Київ не в облозі, оточення міста немає - Жирнов

Київ не в облозі, оточення міста немає - Жирнов

Укрінформ
Голова Київської міської військової адміністрації генерал Микола Жирнов запевнив, що Київ не в облозі, оточення міста немає.

Про це він заявив в інтерв'ю НВ, передає Укрінформ.

"Як голова військової адміністрації Києва і як військовий можу точно вас запевнити, що Київ не в облозі. Оточення міста немає. Найбільше куди просунувся противник на Житомирському напрямку — це Ясногородка. Але далі був зупинений. Попри перевагу в живій силі та озброєнні противник не зміг вийти та взяти під контроль Одеську трасу. Схожа ситуація на Обухівському та Бориспільському напрямках. Ми зафіксували вихід колон, Збройні сили завдали удару", - розповів він.

Він підкреслив, що противник зазнав втрат, перейшов до оборони та перегруповується. "Ми контролюємо східну та південну частину регіону. Кожне місто Київської області, наші сусіди — це опорні пункти, в якій наші військові та всі мешканці стають на захист своїх домівок, вулиць і кварталів", - сказав він.

Водночас, небезпечними напрямками біля Києва, за даними ОДА, все ще залишаються Ірпінь-Буча-Гостомель, житомирська траса, Макарів і північна частина Вишгородського району. За словами Жирнова, на початку повномасштабної війни у нас не було зосереджено достатньо військ у цьому напрямку, щоб на кордоні зупинити ворога. Саме тому ворог зміг вийти до рубежів річки Ірпінь.

"Але натепер Збройними силами України противник зупинений, зазнав значних втрат. Кожен день для ворога — пекло, Збройні сили та Територіальна оборона знищує ворога зсередини. Наносимо ураження його тилам, комунікаціям, техніці. Наразі окупанти не мають достатньо ресурсів. Морально-психологічний стан противника — низький і не дозволяє виконувати йому його завдання. У зв’язку з цим ворог призупинив наступальні дії на столицю у цьому напрямку. Повторюся, ворог не має достатньо сил, щоб продовжити наступ", - наголосив він.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

13 березня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Фейсбуці заявив, що Україна зруйнувала міф про «непереможність» російської армії. Ворог зазнає серйозних втрат в особовому складі і техніці.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-