Закрити небо над Україною: Київ просить міста-побратими звернутися до урядів

Закрити небо над Україною: Київ просить міста-побратими звернутися до урядів

Укрінформ
Київ звертається до міст-побратимів порушити на рівні своїх урядів питання закриття неба над Україною або надання Україні військових літаків для оборони нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко після засідання Київради, передає пресслужба мера.

“Серед рішень, що ми ухвалили сьогодні – звернення Києва до міст-побратимів української столиці, аби вони порушили на рівні своїх урядів питання закриття неба над Україною або надання Україні військових літаків для оборони нашої держави. І окремо ми звертаємося до міста-побратима Мінська та його мешканців! Ми впевнені, що пересічні білоруси не хочуть війни! Та не піддадуться на провокації Росії та її спроб втягнути білорусів у війну проти України”, – наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю іноземним ЗМІ сказав, що щоб закрити небо над Україною є кілька можливостей. Одна з них – постачати Україні протиракетну оборону. При цьому наша держава, як наголосив Президент, знайшла і постачальників, і виробила логістику поставок, і готова платити. Президент наголосив, що Україна розглядала альтернативу закриттю неба, зокрема постачання нам літаків.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: пресслужба Віталія Кличка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-