Обстріл цивільного автобуса загарбниками: прокуратура розпочала розслідування

Обстріл цивільного автобуса загарбниками: прокуратура розпочала розслідування

Укрінформ
Прокуратура розпочала розслідування за фактом обстрілу російськими загарбниками евакуаційного автобуса та ряду сіл у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора. 

«За процесуального керівництва органів прокуратури Київщини розпочато розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність України, а також порушення законів та звичаїв війни (ст. 110, ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 7 березня ворожі війська здійснили мінометний обстріл автобуса поблизу села Лютіж Вишгородського району Київської області. Поранено водія – військовослужбовця Національної гвардії України, який мав здійснити евакуацію мирного населення.

Крім того, вранці 7 березня російські загарбники обстріляли село Бишів Фастівського району. Зруйновано житлові будинки та господарські споруди, знищено транспортні засоби.

У селі Перемога Бучанського району військові російської федерації здійснили збройний напад на мирне населення та відкрили вогонь по будівлях населеного пункту. В селі Мощун зі стрілецької зброї поранено місцевого жителя, а в Ірпені вогнепальне поранення отримала жінка.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває. Прокурори Київщини продовжують фіксувати всі дії країни-агресора з метою притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура розпочала розслідування за фактом загибелі 13 осіб на хлібозаводі у Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-