За дні війни у Києві народилося 479 малюків

За дні війни у Києві народилося 479 малюків

Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко відвідав один з пологових будинків столиці, перевірив, в яких умовах сьогодні народжуються кияни та чи всього вистачає медикам.

Як передає Укрінформ, про це мер повідомив у своєму Телеграмі та опублікував відео з пологового будинку.

"Друзі! Як я повідомляв, всі лікарні і пологові будинки столиці працюють. Всі медики — на чергуваннях і надають необхідну допомогу всім пацієнтам. Сьогодні відвідав один з комунальних пологових будинків Києва — №7. Він працює в умовах воєнного стану. І надає і невідкладну допомогу, і вагітним з патологіями, і планову", - зазначив Кличко.

За дні війни в цьому пологовому народилися 82 малюки, із них - одна двійня. "Всі медики живуть на роботі, разом зі своїми родинами, з дітьми. Поспілкувався з медперсоналом, породіллями, оглянув і сховище, куди переміщують новонароджених та матерів у разі небезпеки. Там все обладнано, зокрема, і для маленьких пацієнтів реанімації - недоношених діток", - сказав мер.

Він зазначив, що усього в столиці за дні війни з'явилися на світ 479 малюків. 251 хлопчик і 228 дівчаток.

24 лютого Росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна Росії проти України триває вже дванадцятий день.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти Росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-