Ворог стягує сили все ближче до Києва, але столиця вистоїть - Кличко

Ворог стягує сили все ближче до Києва, але столиця вистоїть - Кличко

Укрінформ
Мер міста Києва Віталій Кличко заявив, що війська Російської Федерації стягують сили все ближче до української столиці, але він запевнив, що місто стоїть і стоятиме.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на звернення Кличка, опубліковане в Телеграмі.

"Ворог стягує сили все ближче до столиці. Вночі обстрілював Білу Церкву, тривали бої в Бучі й Гостомелі. Ми готуємося і будемо обороняти наше місто! Київ стоїть і стоятиме. Ми будемо битися!" – наголосив мер міста.

Наразі зі сторони Білорусі підходить велика кількість танків. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів мер Києва.

Кличко зазначив, що ворог поширює багато брехні, аби зламати українців. Він закликав киян не втрачати витримку, не довіряти дезінформації, а довіряти винятково офіційним ресурсам.

Мер міста нагадав, що 1 березня російська армія атакувала столицю – дві ракети влучили в телевежу, внаслідок чого загинули п'ятеро мирних киян.

Кличко звернувся до мешканців столиці з проханням без крайньої потреби не виходити на вулиці. В разі сигналу тривоги необхідно слідувати винятково в укриття. Крім того, він закликав громадян дотримуватися комендантської години, яка наразі триває в з 20:00 до 7:00.

Мер Києва зазначив, що в місті встановлені блокпости та укріплення.

Водночас він поінформував, що критична інфраструктура та громадський транспорт у столиці працюють. Так, громадський транспорт працює переважно для того, щоб перевозити працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність нашого міста. Його маршрути опубліковані на сайті міської влади.

Як повідомлялося, 24 лютого за вказівкою президента країни-агресора Володимира Путіна Росія розпочала війну з Україною. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-