У Київському метрополітені перебуває в укритті до 15 тис. киян

У Київському метрополітені перебуває в укритті до 15 тис. киян

Укрінформ
У Київському метрополітені перебуває в укритті до 15 тисяч киян, інфраструктура підземки розрахована до 100 000 людей. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський у Фейсбуці.

"Наш колектив виснажений, однак ми робимо все можливе для порятунку життя невинного цивільного населення", - сказав він.

Начальник Київського метрополітену ознайомив представників іноземних та українських ЗМІ з роботою підземки та укриттям цивільного населення.

"Метрополітен працює як транспорт і як укриття з першого дня війни. На станціях є вода, санвузли, проводиться постачання їжі та по можливості ліків. Багатьом людям уже нема куди повертатися. Кілька метрів на підлозі і плед - стали їх єдиним домом. Це тисячі і тисячі людей. Це не перебільшення... зараз у нас укривається до 15 000 киян. Інфраструктура розрахована до 100 000 людей. Наш колектив виснажений, однак ми робимо все можливе для порятунку життя невинного цивільного населення", - сказав він.

У денний час можлива інфраструктура працює як транспорт. На час комендантської години станції функціонують тільки як укриття.

Керівник підприємства закликав людей брати з собою теплі речі, їжу та підтримувати тих, хто поряд, особливо жінок з малими дітьми та літніх людей.

"Зараз усі ми - одна українська сім'я! Ми тримаємо оборону проти найбільшого агресора в світі, віримо, що нас підтримають світові партнери і разом переможемо!" - підсумував Брагінський.

Як повідомлялося, у Києві ніч проти середи пройшла спокійно, зранку відкрилися магазини та аптеки, працює транспорт.

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Відтоді війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Фото: Анна Войтенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-