У Михайлівському Золотоверхому знешкодили диверсантів

У Михайлівському Золотоверхому знешкодили диверсантів

Укрінформ
У Києві в Михайлівському Золотоверхому монастирі знешкодили диверсантів, ціллю яких міг бути предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Як передає Укрінформ, про це архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) повідомив у Фейсбуці.

За його словами, "охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію. Також поруч з територією були виявлені мітки, які були знешкоджені". Митрополит Епіфаній подякував охоронцям за пильність.

Відомо, що у своїй промові перед початком війни президент РФ Володимир Путін однією з претензій до України назвав існування тут незалежної від Росії церкви, наголосив архієпископ.

Також відомо від міжнародних партнерів про складені окупантами списки цілей їхнього терору – лідерів українського суспільства і держави. Ці публічні повідомлення, а також інформація, яку не можна зараз оприлюднити, отримана від українських і міжнародних джерел, дали підстави об’єктивно вважати, що серед цілей російського терору – предстоятель ПЦУ.

"Враховуючи це, були вжиті особливі заходи безпеки, щоби попередити непоправні наслідки для помісної церкви і України в цей час боротьби за свободу, якби ворог досяг успіху свого задуму. Можу офіційно засвідчити, що предстоятель не виїжджав і не виїде за межі України, сама думка про це є абсурдною.

Він має надійну охорону. Він працює постійно, спілкуючись з архієреями та духовенством на місцях, з нашими закордонними друзями, підносячи молитви", - підкреслив архієпископ.

"А щодо тих, хто наполегливо поширює заклики однієї особи "розшукати митрополита Епіфанія, скажу наступне. Той, хто пише ці заклики – відомий тісною співпрацею з оточенням Медведчука та Деркача, засвідчених агентів Росії. Чи не виконує він у такий спосіб завдання, і не лише інформаційного? Після перемоги нехай з цим розберуться компетентні органи.

На завершення додам: ті, хто бажав би, як і Путін, щоби українська церква втратила свого предстоятеля, – мріють марно. Адже, як відомо, береженого – і Бог береже, і побратими-українці", - наголосив Зоря.

Як повідомляв Укрінформ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав релігійних і державних лідерів світу надати Україні всю можливу допомогу і підтримку у боротьбі з російським агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-