Кличко розповів, як столиця житиме в умовах надзвичайного стану

Кличко розповів, як столиця житиме в умовах надзвичайного стану

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко розповів, як житиме Київ, у випадку запровадження Верховною Радою надзвичайного стану в Україні.

Як розповів Кличко на брифінгу, міська влада знаходиться на постійному зв’язку з начальниками регіонального управління Сил територіальної оборони ЗСУ та командувачем сил Тероборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України. Це стосується і міста Києва. Згідно з законодавством, Верховна Рада має ухвалити рішення щодо запровадження надзвичайного стану протягом 48 годин. Парламент планує розглянути це рішення сьогодні", - сказав Кличко.

Читайте також: У Києві створили інструкцію, як діяти у разі надзвичайної ситуації

За його словами, у випадку запровадження такого рішення на території областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА чи КМДА. Встановлюється посилений контроль в'їздів та виїздів з території міст та областей. Може обмежуватися рух транспортних засобів та здійснюватися їх огляд. Встановлюється заборона на проведення масових заходів. Забороняється проведення мітингів та можуть бути інші обмежувальні заходи.

Читайте також: У випадку бойових дій у Києві проведуть повну евакуацію — КМДА

"Комендантську годину на територіях областей та міст не запроваджуватимуть, до ухвалення окремого рішення", - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони запропонувала запровадити режим надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-