В апараті та земельному департаменті КМДА провели обшуки

В апараті та земельному департаменті КМДА провели обшуки

Укрінформ
Правоохоронці провели обшуки в апараті Київської міської державної адміністрації.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно з ДСР НП України проведено обшуки у приміщеннях апарату Київської міської ради та Департаменту земельних ресурсів КМДА», - ідеться в повідомленні.

Слідчі дії здійснені в рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем службовими особами КМДА.

Читайте також: До Київводоканалу прийшли з обшуками

Згідно з матеріалами слідства, 7 липня 2020 року службовими особами КМДА, всупереч ст. 141 Земельного кодексу України, забезпечено прийняття рішення «Щодо припинення права постійного користування земельною ділянкою Благодійним фондом сприяння розвитку гуманітарних та економічних наук «Міжнародний діловий центр».

«Зазначеними діями службовими особами КМДА безпідставно припинено право користування земельною ділянкою площею 0,19 га у центральній частині міста Києва з нормативно грошовою оцінкою понад 43,6 млн грн», - сказано в повідомленні.

Читайте також: ДБР проводить обшуки у народного депутата – підозрюють в підробці документів

Під час обшуків вилучено документи, на підставі яких прийнято вказане рішення.

У прокуратурі зазначили, що 10 грудня 2021 року Верховним судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду вказане рішення Київської міської ради від 07.07.2020 визнано незаконним.

Досудове слідство триває.

Водночас керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний спростував інформацію про обшуки у приміщенні апарату.

«Інформація, поширена прокуратурою, не відповідає дійсності. Жодних обшуків за фактом зловживання службовим становищем в апараті КМДА не проводили. Жодні документи не вилучали. Також хочу підкреслити, що загалом питання припинення права користування земельною ділянкою, про яке йдеться в повідомленні міської прокуратури, перебуває поза межами компетенції апарату КМДА. Тому ми вбачаємо в таких повідомленнях прокуратури подальший тиск і спроби дискредитації міської влади», – підкреслив керівник апарату КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого у КМДА заявили, що представники Подільської окружної прокуратури та Національної поліції прийшли з обшуками в Департамент земельних ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-