Згадуємо Майдан: події на вихідні

Згадуємо Майдан: події на вихідні

Анонс
Укрінформ
У ці вихідні Київ разом зі всією країною вшановує Героїв Небесної Сотні. Протягом наступних кількох днів у місті відбудуться різноманітні меморіальні заходи. 

Панахида за Небесною Сотнею та Хода пам'яті

Долучайтеся до вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні! Панахида і хода – традиційні заходи, які організовують рідні Героїв Небесної Сотні та учасники Революції Гідності у співпраці з іншими організаціями.

Маршрут ходи: Михайлівська площа – вулиця Трьохсвятительська – Європейська площа – вулиця Грушевського – Кріпосний провулок – Інститутська – алея Героїв Небесної Сотні. Хода завершиться покладанням квітів і запаленням лампадок.

Коли: 18 лютого 19:00 – 21:00

Де: Михайлівський собор, Михайлівська площа

Більше інформації: Facebook

Урочистий захід зі вшанування захисників Дебальцевого 

У Києві відбудеться урочистий захід зі вшанування воїнів, які стримували російську навалу під час Дебальцевської операції впродовж січня-лютого 2015 року.

Захід розпочнеться з Панахиди за українськими воїнами, полеглими під час запеклих боїв із російським агресором на Дебальцевському плацдармі. Спільне Богослужіння проводитимуть Святі отці Української Греко-католицької Церкви та Православної Церкви України.

Вшанування героїв відбуватиметься із протокольним церемоніалом почесної варти, в супроводі військового оркестру ЗСУ, із хвилиною мовчання, військовим салютом на честь загиблих українських воїнів.

Коли: 19 лютого 11:00

Де: Аскольдова могила, Паркова дорога, 1

Більше інформації: Facebook

«Роки війни та любові»: мистецький проєкт, присвячений Революції Гідності

Що цікавого: За задумом організаторів, проєкт «Роки війни та любові» покликаний розповісти про те, чому війна, яка триває в Україні вже понад вісім років, не зламала і не може зламати волю українського народу. Упродовж трьох днів запрошуємо киян та гостей міста безкоштовно відвідати фотовиставку із фондів Національного музею Революції Гідності, показ тематичних фільмів та поетичні читання.

Коли: 18-20 лютого

Де: АРТ Братислава Культурний центр

Скільки: Вхід до кінотеатру «Братислава» вільний

Більше інформації: Facebook

Київська прем'єра французької вистави «Maidan Inferno»

Що цікавого: Українська п’єса, написана, видана та поставлена у Франції. Вистава за п’єсою Неди Нежданої в постановці французького режисера Клемана Перетятка.

Сюжетна лінія прямує перехрещеними долями українських революціонерів від моменту побиття євромайданівців силовиками «Беркуту» до вторгнення Росії в Україну.

Коли: 20 лютого 16:00 – 17:45

Де: Кіноконцертна зала Національного центру «Український дім», 1 поверх, вул. Хрещатик, 2

Скільки: Для участі глядачам потрібно заповнити анкету.

Більше інформації: Facebook

Виставка просто неба «Мальована історія Майдану»

Вулична виставка, створена на основі графічного роману Олександра Ком’яхова «ТАТО».

Графічний роман Олександра Ком’яхова – це художній сюжет, вплетений у документальну графіку. Герої роману проходять через випробування, які довелось подолати тисячам майданівців. Обставини, у які вони потрапляють, архітектура наметового містечка, сотні деталей відтворені з документальною точністю.

Через історію київської сім’ї виставка розповідає про ключові етапи Революції Гідності. Анотації з історичними екскурсами та фактами, хронологія подій, ілюстративний супровід дозволять зануритись у контекст Майдану, краще зрозуміти хід його історії.

Кураторська екскурсія Олександра Ком’яхова 19 лютого 12:00 – 12:45

Коли: з 21 листопада 2021 року

Де: Майдан Незалежності 

Більше інформації: Facebook

Концерт пам'яті Героїв Небесної Сотні "Моцарт: Реквієм"

Що цікавого: Ансамбль класичної музики імені Лятошинського вшанує пам’ять про подвиг героїв «Небесної сотні» виконанням «Реквієму» Вольфганга Амадея Моцарта.

Відомий колектив Національного будинку органної та камерної музики України очолить запрошений диригент з Австрії, всесвітньо відомий спеціаліст з історично поінформованого виконавства - Ілля Король.

За словами диригента, його інтерпретація буде значно відрізнятися від звичних уявлень про моцартівський «Реквієм», сформованих масовою культурою. На концерті слухачі переконаються, що це твір не про смерть, а про життя.

Коли: 19 лютого 19:00

Де: Національна філармонія України

Скільки: 100-500 грн

Більше інформації: Facebook

Віче «Майдан: пам’ять і справедливість» для вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Українці зберуться разом, щоб показати світові й ворогу, що ми не зважаємо на погрози Москви та захищатимемо свою землю; щоб вимагати від світу справедливості – засудження та покарання за злочини проти людяності (зокрема і на Майдані) Путіна та його режиму.

Коли: 20 Лютого 16:30 

Де: Майдан Незалежності

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-