У Києві ексдиректора будівельної компанії підозрюють у блокуванні входу в бомбосховище

У Києві ексдиректора будівельної компанії підозрюють у блокуванні входу в бомбосховище

Фото
Укрінформ
У Києві повідомили про підозру колишньому директору будівельної компанії, який захопив земельну ділянку та заблокував вхід до бомбосховища.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

“За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру ексдиректору компанії-забудовника, який розпочав самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці державної форми власності”, - ідеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний у 2017 році, коли був директором підприємства, уклав із Київською міською державною адміністрацією договори про оренду двох земельних ділянок на вулиці Васильківській. Підозрюваний спільно із підрядником та девелоперською компанією розпочав будівництво торгово-розважального і спортивно-оздоровчого комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками із вбудовано-прибудованими приміщеннями.

Згодом керівник компанії за відсутності будь-яких дозвільних документів незаконно зайняв частину сусідньої земельної ділянки державної форми власності, яка належить Національному центру Олександра Довженка. Після цього підозрюваний продовжив зведення житлового комплексу на цій ділянці, чим заподіяв шкоду державним інтересам в особі КМДА на 1,7 млн грн.

“Також встановлено, що у ході незаконних будівельних робіт на самовільно зайнятій землі було заблоковано вхід до об’єкту цивільного захисту населення – захисної споруди цивільного захисту (сховища), чим створено загрозу загибелі людей в умовах ескалації збройного конфлікту на території України”, - ідеться в повідомленні.

З метою недопущення подальшого незаконного використання ділянки за клопотанням Голосіївської окружної прокуратури Києва на неї накладено арешт.

Читайте також: Німеччина допоможе модернізувати одеські бомбосховища

Дії ексдиректора компанії-забудовника кваліфіковано за ч. 3 ст. 197-1 (самовільне будівництво будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці, яким завдано значну шкоду її володільцю) та ч. 1 ст. 275 (порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана дотримуватись таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого у Рівненській області слідчі поліції повідомили про підозру директору будівельної компанії за привласнення майже 5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-