Столичні заклади освіти працюють у звичайному режимі - КМДА

Столичні заклади освіти працюють у звичайному режимі - КМДА

Укрінформ
Заклади освіти Києва працюють у звичайному режимі, а їх керівники знають, як діяти у випадку надзвичайної ситуації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА з питань освіти і науки Валентин Мондриївський.

"Всі заклади освіти працюють у штатному режимі. Все функціонує, діти ходять до школи, забезпечені харчуванням, навчальна програма виконується, діти отримують знання, і ніякої паніки бути не повинно", - наголосив Мондриївський.

Читайте також: Кличко розповів про кількість укриттів у Києві

За його словами, керівники закладів освіти знають, як діяти в позаштатних ситуаціях. "Всі заклади освіти, школи в такому випадку, знають, як діяти в позаштатних ситуаціях. Кожен директор школи і кожен вчитель несе персональну відповідальність за здоров'я і безпеку дітей. Дорослі повинні розуміти, що наше головне завдання - це спокій. Ми повинні роз'яснювати дітям, як діяти і як поводитися в тій чи іншій ситуації. Головна рекомендація - слухати педагогів, чути їхні рекомендації і діяти так, як говорить дорослий. Кожен директор знає, як він має поводитися і хто куди має йти і поводитися з дітьми в тій чи іншій ситуації", - сказав він.

За його словами, в Києві є 425 комунальних шкіл. "І кожен директор проінструктований, як йому діяти в позаштатних ситуаціях", - додав Мондриївський.

Читайте також: У кожному районі Києва створили комісії з питань евакуації населення

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний навчально-методичний центр вже три тижні проводить тематичні навчання із педагогічними колективами у школах щодо дій у разі надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-